Beernem

20-03-09

De Kangoeroetjes geven een schitterende feest

Het jubileum turnfeest van de turnclub De Kangoeroetjes lokte heel wat volk naar de Oedelemse sporthal, die dan ook tot in de nokken gevuld was. Na twintig jaar blijkt dat de turnclub nog steeds groeit. Het aantal turners die aan deze show hebben deelgenomen blijft stijgen. Er werd dan ook terecht hulde gebracht aan enkele bestuursleden, die er van het eerste uur bij waren.

Turnclub De Kangoeroetjes biedt recreatief turnen in Beernem aan jongens en meisjes vanaf drie jaar. Nieuwe leden kunnen altijd genieten van twee proeflessen. Zo’n twintig jaar geleden werd gestart met deze club. Voorzitter Marc Huyghe mag dan ook terecht fier zijn op hetgeen tot nu toe werd gerealiseerd. “Onze hoofdopdracht bestaat uit algemene recreatieve gymnastiek. Daarnaast hebben we een paar aanvullende groepen. De gymnasten worden ingedeeld volgens leeftijd en niveau. Zo beschikken we over een gans gamma aan groepen. Het start allemaal met de kleuters vanaf drie jaar die ingedeeld worden bij de Pluisjes. Dan volgen de Gympies, de Springers, de Salto’s, De X-groep, de K-groep, de Tumbling en als laatste hebben we nog de Conditiegym voor volwassenen, die op een verantwoorde manier aan hun conditie willen werken”, stelt Marc Huyghe zijn vereniging voor.

Feest

turnDit jaar bestaat de vereniging twintig jaar en bijgevolg was het dan ook de twintigste turnfeest dat in de sporthal plaats vond. De animator van dienst was niemand minder dan senator Pol Van den Driesche. “Mijn schoonzus Hilde Debruyne is trainster bij de club en ze had me gevraagd om deze taak op mij te nemen. Ik doe het dan ook met veel liefde”, aldus de PR-man van Cercle Brugge. De talrijke deelnemers gaven het beste van zichzelf en de show stak heel goed in elkaar. Met dit turnfeest eindigt het turnjaar niet. “Neen zeker niet”, beaamt voorzitter Marc Huyghe. “Op 29 maart vieren we nog ons twintigjarig bestaan met een receptie voor alle leden, ouders en genodigden in het cultuurcentrum De Kleine Beer. We verwachten er iedereen om 11 uur, want om 11u30 volgt nog een verrassingsspektakel voor de kinderen. Ons nieuw seizoen start vanaf woensdag 10 september. Dan vliegen we er opnieuw in. Alle info is terug te vinden op onze website”, geeft de voorzitter nog mee.Info: http://www.kangoeroetjes.be

14:43 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.