Beernem

17-03-09

De titel wenkt voor Excelsior Beernem

Leider Excelsior Beernem ontving het tweede gerangschikte Octopussy. Een kloof van zeven punten scheidt beide ploegen en Beernem heeft een match minder gespeeld. Bijgevolg kwam het er voor de Beernemnaren op aan gewoon een status-quo van de huidige toestand te bewaren, waarin ze ook in slaagden.

De strijd tussen de best gerangschikte ploegen van de Amateursport verliep spannend. Er werd een hoog tempo ontwikkeld, waarbij beide ploegen kansen afdwongen, maar waarbij de spitsen te veel de individuele toer opgingen om echt gevaarlijk uit te halen. Tijdens de eerste twintig minuten dicteerde Octopussy de wet en kon Excelsior moeilijk uit de omknelling ontsnappen. Mathieu Maertens schroeide met een pegel de vuisten van thuisportier Kevin Zutterman. Hierop pakte Steven Keereman uit met een knappe individuele actie, maar zijn kanjer zoefde naast de staander in het decor. Na het halfuur kwam Excelsior meer in de partij. Bjorn Haeck probeerde nog met een loeier gastgoalie Mano Plasschaert te verslaan, maar deze stond op de juiste plaats. Een knap opgezette lokale aanval resulteerde in een treffer van Schoonbaert, maar de referee valideerde deze goal niet wegens voorafgaand buitenspelpositie. Op slag van rust knalde Keereman nog even nipt over, terwijl aan de overzijde Bart D’haeninck de gastgoalie tot een knappe redding dwong.

Middenveldspel

excelsiorDe tweede helft verliep minder boeiend. De meeste spelers zaten door hun beste krachten heen. Excelsior ontplooide wel de mooiste aanvallen, maar met te veel geklungel geraakten de spitsen niet doorheen de stevige gastdefensie. Bij Octopussy was het vooral Bjorn D’haeyere, die zich de ziel uit het lijf liep, maar geen gevaar kon afdwingen. Een kopbal van de gastspits sloeg naast het doel. De mooiste kans van de wedstrijd was voor Matthias Schoonbaert, nadat Bart D’haeninck de linkerflank oprolde en inzond, maar de lokale spits miste deze enige mogelijkheid. Verder kreeg Jelle Verhelst nog een mooie kans om de score te openen, maar zijn kopbal werd door Plasschaert onschadelijk gemaakt. De zenuwen bleven gespannen tot op het eindsignaal en de match werd afgesloten met een brilscore.

Excelsior Beernem: Zutterman, De Vliegher, Van Parijs, D’haeninck, Haeck, Denys, Schoonbaert, Teirlinck, Vermeire, Vervaeck, Saey, Bogaert, Maes, Verhelst, Vansteenhuyse.

Octopussy: Plasschaert, Van Daele, Keereman, Verbrugghe, Maertens, Scheyving, Notredame, Laforce, Frickelo, D’haeyere, Urrala Lopez Saloman, Vandewalle, Maertens, Willems, Van Moeffaert.

10:03 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.