Beernem

14-03-09

Met Octopus rugzakhoes veilig doorheen het verkeer

rugzakIn de gemeentelijke basisschool van Oedelem vond een persmoment plaats waarbij het gemeentebestuur van Beernem onder de tonen van een door de leerlingen zelf gecomponeerd ‘Octopuslied’ aan iedere leerling van de lagere school een blitse Octopus-rugzakhoes schonk.

In het kader van de verkeersveiligheid in de omgeving van de Beernemse scholen, nam de gemeente het initiatief om aan alle leerlingen van de lagere scholen een Octopus-rugzakhoes te schenken. “Het peloton van scholieren gaat dagelijks de straat op voor de dagelijkse tijdrit van huis naar school en terug”, legt schepen Jos Sypré uit. Voor de winnaar geen groene en gele trui aan het einde van de koers. De bedoeling is dat alle scholieren veilig aan de finish geraken. Het is een succes dat de directies van alle Beernemse lagere scholen met hun team, leerlingen en ouders samen met het gemeentebestuur en de politie enthousiast meestappen in een planmatige interactieve aanpak van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving”.

Octopusplan

Octopus stopt niet aan de schoolpoort, maar stapt de schoolpoort binnen. “Het Octopusplan benadert de mobiliteitsproblematiek van kinderen vanuit verschillende invalshoeken. Zo is er niet alleen aandacht voor de veilige inrichting van de weg, maar ook voor hoe we kinderen kunnen leren zich veilig te gedragen. ‘Duurzaam naar school’ selecteerde Beernem dit schooljaar met 25.000 euro aan initiatieven als ruggensteun voor een verkeersveilige aanpak: educatie en sensibilisatiepakketten, lesmethodes, fluorescerend materiaal voor alle leerlingen, vormingsmomenten, dode hoekkoffer, …Concreet besteden we dit schooljaar nog aandacht aan: De Strapdag, het stappen en trappen, het veilig naar school gaan, lesmethodes verkeer voor alle lagere scholen, het gevaar ‘dode hoek’…duiding met een vrachtwagen. Het verheugt ons alle leerlingen van de Beernemse lagere scholen vandaag een blitse ‘Octopus-rugzakhoes’ te schenken. Het beschermt de rugzak niet alleen tegen weer en wind, maar vergroot met de reflecterende strip ook de zichtbaarheid in het verkeer. Ook voor het komende schooljaar dienden we een nieuwe subsidie-aanvraag in”, aldus de schepen Jos Sypré.

10:32 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.