Beernem

03-03-09

Wie volgt Kimberly en Jefke op?

Zaterdagavond 7 maart zal om 20u30 de verkiezingsstrijd losbreken voor de titel van Prins Carnaval 2009 en zijn Roosje. In het OC De Kleine Beer zullen die avond alle zotskappen, maskers, toeters en bellen boven gehaald worden om in een ludieke sfeer het nieuwe prinsenpaar te verkiezen. Daarna volgt op zaterdag 14 maart vanaf 14u30 een heuse carnavalsstoet, die door de Beernemse straten zal trekken.

De Orde der Nachtridders ”The Next Generation”, is opnieuw opgestaan om met nog meer enthousiasme dan vroeger Beernem te veroveren en in de greep van het carnaval te houden. Deze carnavalsgroep werd door enkele jongeren opgericht in maart 2001, nadat een vorige editie een vroege dood was gestorven. Johan Lamote, Marc D’haeninck en Ronald Van Parys, overlevenden van de vroegere groep werden erbij gehaald en samen met de nieuwe voorzitter Nico Lamote en de leden Frederik Caluwe, Sandra Lamote, Bart Injon, Bart D’haeninck, Joeri De Grande, Thierry De Bleick en Kristof De Graeve, werd het carnavalgebeuren nieuw leven ingeblazen.

Stoet

car“Voor de verkiezing komen twee paren in aanmerking”, aldus persverantwoordelijke Johan Lamote. “We hebben Nick De Pauw uit Blankenberge, die samen met Evy Bruynooghe uit Brugge een gooi doet naar de titel. Zij moeten het opnemen tegen het Beernemse koppel Jurgen De Corte en Kimberly Desmedt. Nadat ze drie keer de verkiezingen wonnen zijn Kevin ‘Jefke’ Desmedt en Kimberly Lammens een keizerspaar geworden. Het belooft een nek aan nekrace te zullen worden”, aldus Johan Lamote.

De carnavalsstoet gaat door op zaterdag 14 maart en start om 14u30 aan de Zuidleiestraat. Vandaar trekt de stoet zich op gang en gaat via de Bargelaan, Kasteeldreef, Hoornstraat, Bloemendalestraat, Vaart-Noord, Parkstraat, Bloemendalestraat om zich te ontbinden aan jeugdhuis The Nooddle. “Het wordt een stoet met ongeveer twintig praalwagens”, aldus Johan Lamote. “We hebben de toezegging gekregen van heel wat carnavalsgroepen uit de regio. Op het gemeenteplein wordt een tribune geplaatst, waarnaast de Beernemse verenigingen een standje mogen opzetten. Het wordt echt een fantastische dag voor Beernem”, getuigt Johan Lamote.

Foto:Johan Lamote, hier tussen het keizerspaar Kevin Desmedt en Kimberly Lammens, hoopt op een grote opkomst.

11:28 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.