Beernem

18-02-09

Renovatiewerken aan parochiaal centrum Sinjo in Sint-Joris

De leden van de kerkfabriek laten weten dat er in 2009 renovatiewerken worden uitgevoerd aan het PC Sinjo. Het parochiaal centrum Sinjo in de Lattenklieversstraat te Sint-Joris (Beernem) werd opgericht in 1974. Toenmalig pastoor Bertrand Accoe speelde een belangrijke rol bij de oprichting van het gebouw.

Het gebouw is eigendom van de kerkfabriek Sint-Georgius en wordt uitgebaat door parochiale werken Sint-Joris. Het parochiaal centrum is ondertussen 35 jaar oud, de slijtage wordt duidelijk zichtbaar en herstellingswerken dringen zich dan ook op.

"De kerkfabriek moet zelf instaan voor de financiering van het onderhoud en het uitvoeren van herstellingswerken aan haar privaat patrimonium, waartoe het parochiaal centrum Sinjo behoort. Enkel voor de exploitatie, het onderhoud en herstellingen aan de kerk gebeurt een bijpassing door de gemeente en de hogere overheid", legt Claudio Saelens uit. "De middelen voor de nodige renovatiewerken zijn dan ook beperkt. De verkoop van een lot bouwgrond gelegen achter de Sinjo (verkaveling Mouterijstraat) biedt enige ademruimte om een aantal dringende renovaties uit te voeren. Architect Pieter Croene van het architectenbureau Archus werd onder de arm genomen voor het begeleiden en opvolgen van de werken. Volgende werken zullen uitgevoerd worden:
- stabiliteitswerken aan de voorgevel.
- het plaatsen van nieuwe ramen in de voorgevel.
- het opfrissen van de kleine vergaderzaal vooraan het gebouw.
- het vernieuwen van de dakbedekking van het sanitaire blok en keuken.
- het plaatsen van een afzuigingssysteem en dampkap.
- het vernieuwen van het sanitaire blok.
- het toegankelijk maken van het gebouw voor mindervaliden dooro het plaatsen van een mindervalidentoilet
o het aanbrengen van een hellend vlak aan de toegangsdeur
De werken worden geraamd op 75.000 euro.

De werken zullen uitgevoerd worden in de loop van 2009. Gedurende de periode van 8 juni 2009 tot 12 augustus 2009 zal het sanitair vernieuwd worden. In deze periode zal geen gebruik kunnen gemaakt worden van de kleine vergaderruimtes. De grote zaal zal echter beschikbaar blijven en bereikbaar zijn vanop de Mouterijstraat. Tijdens deze periode zal voor de geplande activiteiten sanitair voorzien worden.

11:13 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.