Beernem

17-02-09

MC Hulstlo staat in de startblokken voor nieuw seizoen

De voorstelling van de nieuwe piloten van MC Hulstlo gaat steeds gepaard met een echte feestmaaltijd in restaurant Ten Dauwe. De piloten worden er voorgesteld aan de genodigden. MC Hulstlo koestert hoge verwachtingen voor 2009 en niet in het minst voorzitter Ronny Zutterman, die zich pas echt gelukkig voelt, midden zijn piloten, familie en supporters.

MC Hulstlo bestaat al ruim tien jaar en werd opgericht om piloot Maikel Zutterman te steunen in zijn betrachtingen het te maken als crosser. “Ik voel me echt gelukkig als ik met mijn familieleden naar een cross trek”, aldus vader Ronny Zutterman. “Het oprichten van zo’n team is niet evident, maar de piloten ondervinden dat ze niet alleen komen te staan. Als verantwoordelijke kiezen we ook voor de gezelligheid. Je mag nog zo goed je best doen, je hebt niet alles zelf in de hand. Het bestuur en de piloten kies je zelf, maar sommige zaken overkomen je gewoon. Op sommige piloten kunnen we altijd rekenen, nieuwe piloten sluiten zich bij de groep aan. Op zulke momenten voel ik me echt gelukkig. Na een drukke werkweek kunnen vertrekken naar de cross en zielsgelukkig in de knusse zetel van de mobilhome duiken en denken aan het team waar ik me gelukkig voel. Mijn familie, mijn piloten en supporters om mij heen, die ik allemaal graag zie. Meer moet dat niet zijn”, aldus Ronny Zutterman.

Piloten

motoDe club telt twaalf piloten die in de verschillende categorieën van de MCLB aan de slag zullen gaan. De jongste is de 8-jarige Thibault Questroy, die bij de VJMO aan de start zal komen op zijn KTM 50 cc. “Mijn papa is gestart bij Hulstlo als zijspanrijder en nu zal hij mij opleiden”, aldus de jonge crosser. Matthias De Weerdt, op Yamaha, moet nog veel leren, maar kan volgend seizoen naar de Beloften overstappen. Michael Coopman was bij de jeugd Belgisch Kampioen en hoopt dit te kunnen overdoen. Glenn Deschrijver zal aan het werk te zien zijn met zijn Honda 450 cc bij de Nieuwelingen. Jo Dermul is naast piloot ook bestuurslid. Sam Vyvey leerde heel wat bij en heeft de kopstarten al onder de knie. Karel Stoop was vorig seizoen Kampioen van West-Vlaanderen bij de MCLB en 4de in het Belgisch Kampioenschap. Bart Vercruysse is na een tussenpauze terug aangesloten en rijdt bij de Nieuwelingen. Franky De Bruyne is elke week paraat. “Voor mij blijft het crossen een amusement met toffe gasten en crossvrienden”. Nico Ryckaert rijdt bij de Junioren en hoopt op een seizoen zonder blessures. Maikel Zutterman wil zich vooral bezig houden met de opleiding van zoontje Daymen. Roeland Mulier kende vorig seizoen veel pech en moet voorlopig zijn machine op stal laten staan, door gebrek aan wisselstukken.

22:41 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.