Beernem

14-02-09

Excelsior wint nipt derby tegen FC Oelem

Leider Excelsior heeft het heel moeilijk gehad om streekgenoot FC Oelem er onder te krijgen. Een gelijkspel zou een mooie weergave van de wedstrijd zijn geweest, maar vijf minuten voor tijd besliste Vervaecke op hoekschop de wedstrijd. FC Oelem heeft nog maar eens bewezen dat ze hun plaats in de eerste afdeling meer dan waard zijn.

match1Oelem startte gretig aan de partij en trok resoluut een offensieve kaart. Excelsior vond niet echt een tegenzet en onderging de offensieve impulsen van de gasten. Na vijf minuten zette Kristof Claeys een knappe actie op en schoof de bal door tot bij de doorspurtende Marc Franco, die echter nipt over besloot. Nog geen minuut verder meldde Oelem zich opnieuw bij de lokale doelman Zutterman. Benito Wittevrongel stormde op de thuisgoalie af, maar vergat te scoren. Ook toen de bal bij Franco belandde, bleef de thuisploeg overeind. Hierop counterde Excelsior en de pegel van Niels Deriemaecker vloog nipt naast de staander. Oelem bleef goed bezig, maar rond het halfuur kreeg de thuisploeg nog twee kansen via Deriemaecker, maar de lokale spits miste kracht en richting. Ook de kopbal van Persyn vloog in het decor. Even leek Excelsior op voorsprong te klimmen op slag van rust, maar gastportier Hans Bellaert redde met een ultieme reflex de gastmeubelen.

Overwinningsgoal.

Na de rust manifesteerde Excelsior zich meer en kwam gevaarlijk opzetten langs Willem Van Parys, na voorbereidend werk van een hard zwoegende Niels Deriemaecker, maar de thuisspits knalde hard over. Na een uur spelen kreeg Matthias Schoonbaert een unieke gelegenheid om de match te beslissen, maar hij kreeg de botsende bal niet onder controle en vlamde naast het doel van Bellaert. Even later kon niemand van de thuisploeg profiteren van een schermutseling voor het Oelemse doel. Aan de overzijde nam Claeys een vrijschop, maar Zutterman bleef attent. De match leek op een gelijkspel uit te draaien, toen weer Schoonbaert over het gastdoel knalde. Oelem bleef erin geloven, maar op hoekschop getrapt door Deriemaecker, kopte Kristof Vervaecke de overwinningsgoal voorbij Bellaert, die niet helemaal vrijuit ging : 1-0. De partij bleef spannend tot op het eindsignaal, maar de stand bleef ongewijzigd.

match3Excelsior Beernem: Zutterman, Maes, Bogaert, Teirlinck, Deriemaecker, Van Parys, Denys, Schoonbaert, Persyn, Vromant, Saey, Devuyssere, Verbeke, Vervaecke, Vermeire.FC Oelem: Bellaert, D’Haese, Van Hauter, Schapdryver, Coppens, Maveau, Claeys, Goethals, Franco, Wittevrongel, Puype, Vanderweyst, Stevens.

Grote Foto:Excelsior Beernem (rechts) won nipt de derby tegen FC Oelem. match4

18:37 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.