Beernem

11-02-09

Unizo maakt enkele suggesties over aan gemeentebestuur ivm Lattenklieversstraat

Karel Baeke, de nieuwe lokale Unizo-voorzitter, is verheugd met het uittrekken van 630.000 euro op de begroting, voor de heraanleg van voetpaden en werken in de Lattenklieversstraat. Toch wil de lokale afdeling van Unizo enkele suggesties en wensen aan het gemeentebestuur overmaken.

Schepenen van openbare werken, Patricia Waerniers en Mie Debruyne, schepen van lokale economie, werden door het Unizo-bestuur uitgenodigd, om enkele suggesties en wensen in ontvangst te nemen. “Voor de leefbaarheid van de dorpskern Sint-Joris is het van groot belang dat de lokale middenstanders hun handelszaak rendabel houden en kunnen concurreren tegen grote winkelketens in de regio”, aldus Karel Baeke. “Hiervoor ijveren we voor een goede bereikbaarheid, voldoende parking en een veilige omgeving. Voor wat de bereikbaarheid betreft, wensen we dat de voetpaden voldoende aandacht krijgen voor een goede toegankelijkheid, zowel voor de gebruikers als voor de betrokken handelszaken. Voor wat parkingmogelijkheden betreffen, suggereren we vooral het optimaal benutten van de aanwezige ruimte tussen het Sociaal Huis en de Kooldreef. Met een kleine wegversmalling is het mogelijk om ook aan de zijde van het Sociaal Huis een parkeerstrook aan te leggen, tot aan de Kooldreef”, aldus de voorzitter.

Veilige omgeving

unizoKarel Baeke wenst grote aandacht te besteden aan de omgevingsveiligheid. “Slagen we erin een wegversmalling te realiseren, dan hebben we meteen een kortere oversteekstrook tussen Pelderijn en de Kooldreef voor voetgangers, waardoor ook een veiligere schoolomgeving wordt gecreëerd. Tevens kunnen we gebruik maken van deze werken om het huidige parkeerreglement te hertekenen. Zaal Sinjo vormt een prioritair knelpunt, vooral bij evenementen. We achten het ook wenselijk om de voetgangersstrook naast café Daltons een veiliger aansluiting op de Lattenklieversstraat te bezorgen”, aldus Baeke. De schepenen hadden wel oor naar de verzuchtingen van het Unizo-bestuur en beloofden deze suggesties mee te nemen. “De Lattenklieversstraat is breed genoeg om er iets te realiseren naar parkings en veiligheid toe”, aldus Patricia Waerniers. “Veertien dagen geleden heeft het studiebureau de zaken opgemeten. We kwamen tot dezelfde conclusies en we zullen ons best doen om de nodige parkings te creëren en het veiligheidsgevoel te verhogen”.

11:59 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.