Beernem

11-02-09

Sp.a nieuwjaarsreceptie in het teken van de gewone mens

De lokale afdelingen van Sp.a en SLP in Beernem hielden een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van voorzitter van de West-Vlaamse Sp.a, Johan Vande Lanotte en parlementairen Michèle Hostekint en André Van Nieuwkerke.

De lokale Sp.a-voorzitter Ignace Gernaey heette iedereen welkom en gaf even een overzicht van 2008. “Het afgelopen jaar was een jaar vol van contacten en samenzijn. Ons ledenbestand is gegroeid met 25 procent. Curieus, onze culturele tak en S-Plus, een vereniging voor 55 plussers hebben nieuwe impulsen gekregen door nieuwe mensen aan te trekken, die nieuwe initiatieven ontplooiden. Ook in de gemeenteraad werd er hard gewerkt. Door de talloze tussenkomsten en suggesties proberen we op een positieve manier en met een opbouwende geest, het beleid te sturen naar onze ideologische standpunten. Er is een goede samenwerking tussen de leden van het kartel Bron, dat springlevend is, wat anderen ook durven beweren. Verder wil ik nog meegeven dat ons gemeenteraadslid Ilse Gernaey, de 13de plaats kreeg toegewezen voor de Vlaamse verkiezingen”, aldus Ignace Gernaey.

Vlaamse verkiezingen

spaJohan Vande Lanotte wees op de belangrijkheid van de komende Vlaamse verkiezingen. “De regeringspartijen hebben beslist dat de federale verkiezingen niet samen mogen vallen met de Vlaamse verkiezingen, omdat ze vrees hebben voor die verkiezingen. Het gevaar bestaat dat LDD van Jean-Marie De Decker zal samengaan voor een driepartijen regering, samen met VLD en CD&V. Ook in de Vlaamse regering wil men de Sp.a buiten krijgen. Toch zien we dat een regering met of zonder Sp.a een groot verschil uitmaakt. Bij de federale regering wordt er alleen maar gekibbeld, terwijl in de Vlaamse regering vooruitgang wordt geboekt. In 2009 moeten we als Sp.a een verkiezingsuitslag behalen, die ons sterk genoeg maakt om eisen te stellen, zodat we een stempel kunnen drukken op het gevoerde beleid. Thans hebben we te maken met een financiële en economische crisis en wat doet de federale regering, niets”, benadrukt Vande Lanotte. “Het maakt een groot verschil als men kapitaalkrachtig is of als men als gewone mens moet leven van hetgeen ons werk opbrengt. Voor de gewone mens is deze situatie een drama, vandaar dat we een signaal moeten geven door zoveel mogelijk stemmen binnen te halen”, aldus Johan Vande Lanotte.

12:06 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Economische crisis versus Vlaamse Verkiezingen. Ik verwacht dat SPa zeer teleurgesteld zal zijn over hun verkiezingsuitslag. Tijdens een economische crisis is een links beleid onmondig. De vlaamse kiezer zal volgens mij rechtser stemmen dan ooit. LDD, OPEN VLD en CD&V zullen dicht tegen elkaar eindigen. SPa en Vlaams belang zullen zwaar verliezen. Het uitstekend werk van Dirk Van Mechelen zal OPEN VLD zeker geen windeieren leggen.

Gepost door: Eddy | 11-02-09

De commentaren zijn gesloten.