Beernem

10-02-09

Parochiaal Centrum Berenheem wordt gesloopt

Het parochiaal ontmoetingscentrum Berenheem, het levenswerk van wijlen E.H. De Ceuninck, wordt gesloopt. Vivendo gaf hiervoor de opdracht aan een aannemer, die het pand langs de Rollebaan aan het slopen is. Verontruste omwonenden zijn ervan overtuigd dat het pand nog asbest bevat en dat de slopers geen veiligheidsvoorschriften in acht namen.

Berenheem, een parochiale ontmoetingscentrum, moet plaats ruimen voor 24 appartementen en 6 sociale woningen, die er door de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo zullen gebouwd worden. De bouw zal nog gedurende deze legislatuur gebeuren. Toch vragen omwonenden zich af, of bij het slopen de aannemer geen veiligheidsmaatregelen moet nemen. Volgens sommigen steekt het gebouw vol asbest. Deze zouden bestaan uit heraklietplaten, waarbij asbest werd verweven. Deze platen bevinden zich tussen de plafonds.

Geen paniek

berenheemBurgemeester Johan De Rycke ontkent niet dat de mogelijkheid bestaat dat er asbest verwerkt zit in de plafonds, maar stelt dat er geen paniek moet gezaaid worden als het niet nodig is. “Wellicht steekt er in een dergelijk oud gebouw wel asbest”, aldus Johan De Rycke. “Toch wil ik even meegeven dat de opdrachtgever, Vivendo, niet zomaar met de eerste de beste sloopfirma in zee zal gaan. Vooraleer hij de vergunning tot slopen van een pand krijgt, moet de sloper kunnen bewijzen met de nodige attesten, dat hij over voldoende gekwalificeerd personeel beschikt om dergelijke klussen uit te voeren. Hij is verplicht de veiligheidsvoorschriften te respecteren”, weet de burgemeester. Ondertussen wordt het gebouw verder gesloopt. De afbraakmaterialen werden geselecteerd en in diverse containers gedropt.

11:42 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.