Beernem

07-02-09

MC 't Hoekske klaar voor het grote werk

Tijdens een nieuwjaarsreceptie waarbij de nieuwe piloten van MC ’t Hoekske aan het publiek worden voorgesteld, heeft voorzitter Raf Sierens even een terugblik gegeven op het rampjaar voor de motocrossers in 2008. Met hoge verwachtingen kijken zowel bestuur als piloten uit naar hetgeen 2009 hen moet brengen.
br>2008 werd voor de regionale motocrossers een echt rampjaar. “Inderdaad”, beaamt Raf Sierens. “Onze Paastrofee viel letterlijk en figuurlijk in het water. Op zaterdag verliep de veel belovende FAM-organisatie nog vlekkeloos, maar op zondag gingen de hemelsluizen open en een ware zondvloed stortte zich over het parcours. Dit was nog maar het begin, want in 2008 verloren we twee vaste medewerkers, namelijk Noël Allaert, lid van de werkploeg, en Eric Tamsin, de man van de controle aan de ingang van de omlopen. Voor het nieuwe seizoen zullen nog elf piloten onze kleuren verdedigen in de MCLB-federatie. In tegenstelling tot de vorige jaren, hebben wij geen piloot in de VJMO-federatie. Dank zij de medewerking van MC Speed Mobil en het bestuur van de MCLB konden wij op 21 en 22 juni nog een wedstrijd inrichten op het Finlandcircuit in Westdorpe. Ik wens Hubert Van Hulle, Johan Galliaert en Marc Sucaet te bedanken voor de mogelijkheid op hun terreinen crossen in te richten”, aldus Raf Sierens, die nog meegeeft dat binnen de club in 2008 twee piloten kampioen van België in hun reeks werden.

Piloten

crossOok bij de piloten staan de zenuwen gespannen om opnieuw deel te nemen aan de crossen. Jasper Vandesteene, die het ganse seizoen in strijd bleef voor een top-20 noetering, is aan zijn vijfde seizoen toe. Dirk Van Haecke liet al enkele knappe resultaten noteren. Hij werd tiende in het Nationaal kampioenschap. Gino Pattyn behaalde drie podiumplaatsen en een eindoverwinning in Wielsbeke. Jordy Kint was meestal terug te vinden tussen de 10de en 20ste plaats. Wesley Kint presteerde uitstekend met maar liefst 27 top-10 noteringen. Karel Van Haecke is een laatbloeier behaalde zijn eerste eindzege in Eksaarde en behaalde ook twee derde plaatsen. Een polsbreuk zorgde ervoor dat hij enkele weken buiten strijd was. Pieter Van Haecke behaalde zes keer een elfde plaats. Dimitri Vandesteene hield het even voor bekeken, maar kreeg opnieuw de smaak te pakken. Xavier Beel klom vier keer op het podium. Nick Delafontaine zorgde voor een eindzege, twee tweede plaatsen en één derde stek. Gregory Demuynck slaagde erin tien keer een eerste plaats weg te kapen. Drie keer werd hij als tweede afgevlagd, één keer als vierde en twee keer als zesde. Met veel vertrouwen wordt naar 2009 gekeken.

15:12 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.