Beernem

04-02-09

Handelaars vrezen voor parkeerproblemen in Bloemendalestraat

In de Bloemendalestraat werden drie kangoeroewoningen gebouwd. Niets speciaals zou je zeggen, tenminste als je de parkeerproblematiek buiten beschouwing laat. De handelaars uit de nabije omgeving vrezen dat de bewoners hun wagen voor de deur zullen moeten laten staan, zodat de parking voor klanten van de zelfstandige zaken voortdurend bezet zal blijven. “Niets is minder waar”, stelt burgemeester Johan De Rycke.

Fotograaf Eddy Persyn heeft het parkeerprobleem al in 2006 aangekaart bij raadslid Henk Vanthournout, ondervoorzitter van Vivendo, de Brugse bouwmaatschappij. “Als deze kangoeroewoningen volledig klaar zullen zijn, zullen drie gezinnen een woning delen met een al dan niet zorgbehoevende bejaarde”, aldus Eddy Persyn. “Naar de toekomst toe vrees ik dat de toekomstige bewoners van de sociale woningen de parkeerplaatsen van mijn klanten zullen innemen. Dat geldt eveneens voor de andere handelaars in de straat. Iedereen blijft klagen over te weinig parkeerplaatsen”, klinkt het overtuigend bij Persyn, die niet te spreken is over het antwoord dat hij ooit van Vivendo terugkreeg. In zijn antwoord stelt ondervoorzitter Henk Vanthournout, dat niet elke handelaar in het centrum van een dorp parkingrecht voor de deur verwerft. “Een klant die echt wil komen, zal zich wel enkele meters te voet verplaatsen. In onze projecten proberen wij zo goed en zo kwaad als dat gaat hier rekening mee te houden.. Er wordt ons trouwens wettelijk een en ander opgelegd binnen de Vlaamse Huisvestingsnormen (VHM). Een project van sociale huisvesting biedt naar de omgeving toe kwalitatief meer garanties dan private appartementsbouw”, aldus Henk Vanthournout, die nog meegeeft dat een privaat investeerder minder gevoelig en onderworpen is aan kritiek dan een politieke overheid.

Parkeerdruk

eddyVolgens burgemeester Johan De Rycke zal het bouwproject van Vivendo niet meer parkeerdruk met zich meebrengen in de Bloemendalestraat. “Er komt immers een parkeerterrein achter de kangoeroewoningen op een braakliggend terrein. Eerst zal er een parking in steenslag komen en later worden er garageboxen gezet. Als dat niet in het plan werd opgenomen, zouden we de gronden niet vergund hebben”, aldus de burgemeester, die al maatregelen genomen heeft om toe te komen aan de verzuchtingen van de handelaars. “Voor hun deur werd kortparkeren ingesteld. De voertuigen mogen er niet langer dan 30 minuten geparkeerd blijven, anders vliegen de bestuurders de bon op”. Dit zint Persyn niet echt, want volgens de fotograaf wordt er op de Markt in Oedelem dagelijks gecontroleerd. “Hier blijven sommige wagens de ganse dag staan. Dat ze maar eens hier komen controleren”, aldus Persyn.

Burgmeester De Rycke heeft al opdracht gegeven aan de politie om regelmatiger te controleren. “Daarbij zullen er hoogstens drie wagens bijkomen, want er komen drie jonge gezinnen en drie bejaarden, die zelf niet meer met de auto rijden”, aldus De Rycke, die stelt dat de bezorgdheid van de handelaars te voorbarig is.

11:49 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.