Beernem

29-01-09

Zwemmer Bruno Claeys mag naar WK in Rome

Bruno Claeys heeft op de Diamond Swimming Race in Antwerpen tot twee keer toe het Belgisch record op de 50 meter rugslag scherper gesteld. Met 26,03 deed de Beernemnaar zaterdag nog een honderdste van een seconde sneller dan de dag voordien. Met die tijden is de BZK-zwemmer geselecteerd voor het WK, dat in juli in Rome plaatsvindt.

E1_GFS25ATJV'Natuurlijk ben ik hier heel blij mee. Ik ben gerustgesteld: ik zit een heel stuk voor op schema', reageert Claeys. 'Op het BK zou ik normaal gezien moeten gaan voor de WK-limieten. Nu hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken en kan ik gewoon verder werken naar het WK toe. Kracht is heel belangrijk op een explosief nummer als de 50 meter rugslag. Start, aankomst, keerpunten,... Op dat vlak kan ik nog heel wat progressie maken, maar ik weet dat er groeimarge is en dat motiveert.'

BZK-collega's Mathieu Fonteyn en Brian Ryckeman zoeken zonnige trainingsoorden op om het WK voor te bereiden. Fonteyn verhuisde naar Nice, Ryckeman trekt binnen enkele maanden naar Rome. Wijkt ook Bruno Claeys uit? 'Waarom zou ik dat doen? Het is nog nooit in me opgekomen. In Brugge heb ik het uitstekend naar mijn zin. Prima trainingsfaciliteiten en met Rik Valcke heb ik ook een steengoede trainer.(dl)

18:22 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.