Beernem

27-01-09

Nieuwjaarsreceptie CD&V in het teken van beleid

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits hield de Beernemse CD&V een nieuwjaarsreceptie in OC De Kleine Beer. In zijn openingstoespraak hield voorzitter André Van Belleghem een vurig pleidooi over het gevolgde beleid, de CD&V als partij, de werking in Beernem en de uitreiking van drie politieke prijzen.

André Van Belleghem hamerde op het feit dat het CD&V-beleid steunt op continuïteit en stabiliteit. “We zijn nog steeds een waarden partij met respect voor ieder mens. We staan open voor inspraak en bij de vernieuwing van onze ploeg kregen jongeren en vrouwen voldoende kansen. We staan met onze dynamische ploeg open voor nieuwe initiatieven. Tevens maken wij deel uit van een moderne, hedendaagse partij, die een verantwoord beleid wil voeren. Onze ploeg is gebaseerd op een structuur en belangrijk zijn de maandelijkse fractievergaderingen. Onze werking is gebaseerd op ploegwerk met een uitgesproken programma. Democratische principes ondersteunen we voor de volle honderd procent. Onze mandatarissen vormen een heus netwerk, terwijl onze leden een antennefunctie hebben”, aldus Van Belleghem.

andréLeden

Van Belleghem stelt dat lid worden van de CD&V een uitdaging is. “Het is een voorrecht om tot deze partij te behoren. Vandaag hebben veel verenigingen leden on line, maar dergelijke papieren leden zijn niet aan ons besteed. De leden moet je als partij verdienen door een aansprekend programma, zichtbare resultaten, geëngageerde mandatarissen, betrokkenheid van de kiezers, info en inspraak. Hier wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de CD&V-fractie van het OCMW in de bloemetjes te zetten. Zij bouwen bruggen tussen mensen die het vandaag moeilijk hebben. Een markant raadslid is niemand minder dan de voorzitter van de gemeenteraad, Walter Van Parijs, die veel lof krijgt voor de manier waarop hij de gemeenteraad leidt. Burgemeester Johan De Rycke kunnen we bestempelen als manager van het jaar. Ikzelf ben een tevreden voorzitter”, besluit André Van Belleghem.

15:02 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.