Beernem

12-01-09

Vossenblues in Beernem

Voor de zoveelste keer al kreeg Filip Crul uit de Reigerlostraat 69 in Beernem bezoek van de vos Reinaert. Pas had deze liefhebber van pluim- en kleinvee zijn hoenderhok in de tuin voorzien van nieuwe kippen en ganzen of enkele vossen hebben opnieuw alles leeg geplunderd. Hij heeft nog één kip over.

Filip Crul, een gerenommeerde kunstenaar en schilderijenhersteller en zijn vrouw Simonne De Leenheer zijn fervente pluimveeliefhebbers. Ze wonen aan de rand van het Bulskampveld in Beernem. Ieder jaar helpen ze, als lid van de Koninklijke Angora Kleinveeclub, de tentoonstellingen in de Beurshalle in Brugge op te zetten. “Dit is niet de eerste keer dat we bezoek van de vossen krijgen”, start een ontgoochelde Filip Crul zijn verhaal. “In de zomer van 2008 werd ons hoenderhok al eens leeg geplunderd. Sommige dieren verdwenen gewoon, de rest werd afgeslacht. In de streek stikt het van de vossen. Dat is niet meer te doen. Een gewaarschuwd man is er twee waard. Wel we hadden dit hok speciaal beveiligd, maar toch slagen die vossen erin om in de hokken te geraken en er alles te roven of kapot te bijten”, aldus een moedeloze Filip Crul.

Overheid

neerhofNadat het echtpaar in de zomer al bezoek kreeg van de vossen, werd besloten om te stoppen met het kweken van pluimvee. “Het is echt frustrerend iets op te bouwen en telkens te moeten vaststellen dat het een maat voor niets was”, zucht Filip Crul. “Je steekt er geld en energie in en in één nacht is alles weg. Op deze manier kan je niets opbouwen. Het wordt hoogtijd dat de overheid iets doet aan deze overpopulatie van vossen. Wij zijn niet alleen slachtoffer. Heel wat gezinnen worden ermee geconfronteerd. De dieren werden van de buitenwereld afgeschermd door prikkeldraad, maar opnieuw stellen we vast dat die vossen het hok binnendringen en er een echte ravage hebben aangericht. Dat is niet normaal meer. Veel mensen die hiervan het slachtoffer worden, doen de moeite niet meer om het aan te geven of de pers te verwittigen. Ik begrijp dat in bepaalde periodes op de vossen niet mag gejaagd worden. Toch staat de wet op de jachtpraktijken toe om in noodgevallen op te treden. Dit is voor mij een noodgeval. De populatie van deze vraatzuchtige dieren blijft toenemen en volgens mij kan de overheid niet meer toekijken zonder maatregelen te nemen”, besluit Filip Crul.

15:41 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

OPLOSSING Gelieve U te wenden bij Dhr Lauwers Wilfried, gemeenteraadslid Beernem. Die heeft er voor gezorgd dat er geen vossen meer te zien zijn in de deelgemeente St Joris !! Zie vorige problemen met vossen langs het kanaal van Beernem naar St Joris !

Gepost door: Lattenkliever | 12-01-09

De commentaren zijn gesloten.