Beernem

08-07-08

Sportdag in de pletsende regen

Uitgerekend op de Dag van de Sport trokken de weergoden de hemelsluizen open en overspoelden de akkers en velden met veel water. Tussen de verschillende sportclubs en verenigingen pendelden de sportievelingen in de pletsende regen en trokken zich weinig aan van het neervallende water.

Tijdens de huldiging van de winterkampioenen door het gemeentebestuur werd al duidelijk gemaakt dat de gemeente een extra-inspanning wil doen om iedereen aan het sporten te zetten. Lucien D’haeninck, voorzitter van de Sportraad, opende zijn toespraak met de slogan “Sport voor allen”. “Om de sportclubs beter te leren kennen en de sport te promoten, organiseerde de Sportdienst op zaterdag 5 juli een dag van de sport”, aldus Lucien D’haeninck, die samen met zijn medewerkers een mooie fietstocht van dertig kilometer uitstippelde, langsheen de Groot-Beernemse sportclubs. “De diverse deelnemende sportclubs kregen aldus gelegenheid om zich voor te stellen en hun diverse mogelijkheden prijs te geven”, aldus de voorzitter van de Sportraad.

sportdagRegen

Ondanks de zware regenval lieten de sportievelingen zich niet afschrikken en trokken met de fiets rond op het Beernems grondgebied. In Oedelem werd een introductie gegeven in het petanquespelen, initiatie van het volleybal en kon ook kennis gemaakt worden met nordic walking. De regen gooide echter roet in het eten, maar de meeste verenigingen hadden echter hun voorzorgen genomen, zodat er kon geschuild worden onder tenten. Tussen de vlagen door was er mogelijkheid om kennis te maken met diverse sporttakken. Zo zagen we burgemeester Johan De Rycke, samen met de schepen van sport, Jos Sypré, hun eerste stappen ondernemen bij nordic walking. “Het is niet zo eenvoudig zoals het er uit ziet”, was het commentaar van de burgemeester. “Je moet zin hebben voor coördinatie en de stokken op de juiste manier leren gebruiken. Dan pas heb je het gevoel dat al je spieren meewerken”.

Foto: Burgemeester Johan De Rycke, krijgt samen met schepen Jos Sypré en enkele sportievelingen les in nordic walking

14:40 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.