Beernem

01-07-08

Antoon Reynaert is de nieuwe Sire

In de bosrijke omgeving van het kasteel DrieKoningen huist de boogschuttersvereniging Sint-Hubertusvrienden. Deze vereniging, ooit gesticht door meester Albert Vermeire, bloeit als nooit tevoren. Elke week op vrijdagavond komen zowat een dertigtal schutters bijeen om er in een rustige omgeving hun geliefkoosde sport te beoefenen.

Ieder jaar bij de start van het nieuwe seizoen worden de bogen gespannen om te bepalen wie de titel van Sire mag dragen. Vroeger werd geschoten met bogen zonder franjes. Vandaag gebruiken de leden bogen voorzien van allerlei katrollen en andere hulpmiddeltjes om toch zo dicht mogelijk het doel te benaderen. In het klein clubhuisje waar heel wat “safartjes” over de toog worden geschoven, is het gezellig zitten. De slogan van de club indachtig “Omwille van de leute” heerst er een gezellige sfeer. De talrijke schietronden worden afgewisseld met een babbeltje, waarna ook aangeschoven wordt aan de barbecue.

01schut1Nieuwe Sire

Dit seizoen heeft Antoon Reynaert de hoofdvogel afgeschoten en mag hij de titel van Sire voor het ganse zomerseizoen voeren. “Ik ben lid geworden in 1997 omdat er heel wat vrienden reeds lid waren en ik een hobby zocht”, aldus de nieuwe Sire. “Ik zou het boogschieten niet meer kunnen laten vallen. Ik blijf vooral tijdens de zomer schieten. Tijdens de winter wordt overgestapt naar de liggende wip en dat is niet aan mij besteedt. Om Sire te worden, moet je de schiettechnieken wel wat beheersen, maar je moet ook een portie geluk kennen. Op de dag van de Sireschietingen kende ik een beetje geluk, want met mijn eerste schot zat ik juist en trof ik de hoofdpluim, wat me meteen de titel opleverde”, lacht Antoon Reynaert.

18:04 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.