Beernem

23-05-08

Winterkampioenen gehuldigd door gemeentebestuur

Met de slogan ‘Sport voor allen’ wil het Beernemse gemeentebestuur een extra inspanning leveren om iedereen aan het sporten te zetten. Lucien D’haeninck, voorzitter van de Sportraad, deed het een en ander uit de doeken op de tweejaarlijkse kampioenenviering.

Om de Beernemse sportclubs beter te leren kennen en de sport te promoten organiseert de Sportdienst en de Sportraad op zaterdag 5 juli een dag van de sport. “We stippelden een mooie fietstocht van 30 km uit met verschillende tussenstop op locaties waar een aantal Beernemse clubs jullie iets willen laten zien en ook iets aanbieden. Beslist de moeite waard om eens te doen”, aldus Lucien D’haeninck, die nog meegeeft dat sportief bezig zijn meer nodig is voor ouderen dan voor jongeren. Schepen Jos Sypré meldt dan dat de hand wordt gelegd aan een sportsubsidiereglement, waar naast een basissubsidie ook kwaliteitsnormen zullen vergoed worden. “Vlaams Minister van Sport Bert Anciaux stelt 225 miljoen euro ter beschikking als subsidiëring van gemeentelijke sportinfrastructuren. Wij aarzelen niet en bieden op de volgende gemeenteraad een aanvraagdossier ter goedkeuring aan. Aanpassingswerken van het zwembad, inplanting van een nieuw sportpark Beernem, de renovatie van de sporthal en een nieuwe petanque-accommodatie in Oedelem, een nieuwe voetbalaccommodatie aan het kanaal in St.-Joris…ons lijstje oogt indrukwekkend en dat is het ook”, aldus de schepen.

Kampioenen

kampioenNa de traditionele toespraken werden de verschillende kampioenen in de diverse disciplines in de bloemetjes gezet. In de atletiek ontvingen de provinciale kampioenen Georges De Soete, Kevin De Grande, Gwendy Tillaert en Hanne Vanpoucke een bronzen medaille. Tevens was er brons voor trainers Robin Schillewaert en Johan Valcke. Basketbalclub De Bevers werd provinciaal kampioen en de spelers werden hiervoor beloond met een bronzen medaille, net zoals coach Peter Eyckelberg en begeleiders Dirk Maertens en Peter De Buck. Zilver was er voor trampolinespringster Anne Dessent, De Belgische kampioene, die al de Gouden Beer voor meest beloftevolle jongere in de wacht sleepte. Voor haar titels als provinciale kampioene ontving ze brons. Trainers Guy Zeebroeck en Koen Van Maele werden in de hulde betrokken. De Mitra-Jetten, met coach Sabine Vanhaverbeke, wonnen brons in het volleybal. In het voetbal werden de spelers van KFC Sint-Joris Sportief gehuldigd voor hun titel in vierde provinciale. Trainers Marnix Roels en Nico Lootens, werden samen met afgevaardigden Urbain Vanhaecke en Karel Verfaillie beloond. De knapen van KSC Beernem veroverden de titel in hun reeks en coach Marc De Mey en afgevaardigde Hilde Carette deelden in hun geluk. Tenslotte waren de laatste medailles voor de miniemen van VV Cercle Oedelem, die onder het trainersschap van Stijn Van Walleghem en afgevaardigden Frank De Brabander en Ronny Noë de titel behaalden.

11:03 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.