Beernem

20-05-08

12de editie flandrien Briek Schotte op 24 mei, een wielerfeest

Op zaterdag 24 mei 2008 wordt de twaalfde editie verreden van de flandrienklassieker Briek Schotte. Deze wielertocht is een begrip geworden in de kalender van de toertochten voor wielertoeristen. Sinds aanvang van deze flandrien is de organisatie uitgegroeid tot een schare van zo’n 900 deelnemers, die telkens tevreden de rit afsluiten.

Alle omlopen zijn grondig tot volledig vernieuwd met als motto “zelfde streek maar andere wegen”. “De deelnemers zullen versteld staan van de prachtige natuur en de mooie hellingen die de parcoursbouwers voor hen hebben gevonden”, aldus organisator Marino D’Hondt. “Er zijn verschillende afstanden voorzien. Vooreerst is er de 65 km lange rit naar de Poelberg. Vertrekkend uit Oedelem aan de sporthal Den Akker, loopt het parcours over rustige, licht heuvelachtige wegen door het West-Vlaamse land. Bestemming is de Poelberg. Halfweg is een uitgebreide bevoorrading voorzien, waar de deelnemer drank en versnaperingen kan nuttigen. Een tweede rit is de 120 km lange Oedelem-Tiegem-Oedelem, die hetzelfde parcours volgt tot de Poelberg, maar verder loopt via Nokere tot Tiegem. Voor elke wielertoerist is dit haalbaar. De moeilijkheidsgraad ligt vooral bij Tiegem-Anzegem en Krusihoutem. Ook hier zijn uitgebreide bevoorradingen voorzien”, aldus D’Hondt.

Getrainde fietsers

01flandrien1Voor de meer getrainde wielertoeristen is er het neusje van de zalm, namelijk de 145 km lange Oedelem-Kluisberg-Oedelem. “Deze rit volgt hetzelfde stramien als de twee vorige, maar er komt een lus bij van ongeveer 25 km met Kwaremont-Kluisberg-Patersberg. Een kuitenbijter, maar tevens een aanrader. Weer zullen uitgebreide bevoorradingspunten voorzien worden. Voor de recreatieve fietsers zijn er de parcours van 65 en 30 km dat loopt langs het Beverhoutsveld tot het Drongengoed. De verschillende omlopen worden volledig en duidelijk voorzien van pijlen, die tevens goed herkenbaar zijn. De start en aankomst zijn telkens voorzien in de Sporthal Den Akker in Oedelem.

Foto:De organisatoren van deze flandrien: Boudewijn Vermeire, Marino D’Hondt en Peter Keereman tekenen opnieuw voor een prachtige wielerklassieker.

10:37 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

briek schotte route volgende zaterdag geachte, kunt u mij zeggen of de route van 120km halverwege ongeveer aan tiegemberg passeert (op het parcours van andere jaren)? Mijn vrouw komt, zoals steeds met mijn "stuutjes" en wacht mij en enkele collega-fietsers daar op. Met het vernieuwde parcours zou ik dit toch graag zeker weten.
Komt Tiegemberg na ongeveer 75km? Is de controleplaats op dezelfde plaats voorzien? Indien niet waar dan aub?
Dank bij voorbaat en tot zaterdag dan. Groeten Danny

Gepost door: Danny De Coussemaker | 20-05-08

graag juiste namen bij de foto, we zien Albert Vermeersch en niet ...

Gepost door: peers | 18-06-08

De commentaren zijn gesloten.