Beernem

19-05-08

De Daltons voetballen voor Bangladesh

De minivoetballers De Daltons bestaan al ruim twintig jaar. In de schoot van bistro De Daltons in de Lattenklieversstraat in Sint-Joris, zijn twee lokale minivoetbalploegen opgenomen. Enerzijds vinden De Klievers er hun thuisbasis, maar ook De Daltons zijn er kind ten huize. Thans hebben ze de handen in elkaar geslagen om te voetballen voor Bangladesh.

Sommige leden spelen al jaren met deze ploegen mee en twee keer per jaar ontmoeten de twee ploegen tegen elkaar in een onderlinge confrontatie, dit om de vriendschapsbanden nauwer aan te halen. “Dat het sportieve blijft primeren, is duidelijk, anders houden we het geen twintig jaar uit”, aldus de altijd goedlachse Kurt Van Laecke. “De leeftijden van onze spelers variëren van jong naar oud. De jongste speler telt amper 20 lentes, terwijl de nestor de kaap van de zestig heeft gerond. Het komt er op aan ontspanning en gezelligheid te combineren met een uurtje intensieve inspanning, waarbij het er op aankomt zoveel mogelijk te scoren. Tijdens het voetbaluurtje durven de gemoederen wel eens oplopen, maar tijdens de onze derde helft aan de toog, wordt alles weer in de juiste plooien gebracht”, glundert Kurt Van Laecke.

Jozefienen

voetbalVan twee voetballende leden hebben de schoolgaande kinderen een merkwaardig initiatief uitgebouwd. “Mijn zoon Nick volgt les in de Sint-Jozef Humaniora in Brugge en beter bekend als de jozefienen,” vertelt Philippe Rahier. “Deze school heeft al jarenlang een bijzondere betrokkenheid met de Damiaanactie. Na een vorige actie dat zo’n 20.500 euro opbracht, neemt Nick, samen met een negental leerlingen en leerkrachten, deel aan een fietsinleefreis naar Bangladesh. In dit project verkennen ze al fietsend het land en bezoeken ze de lokale Damiaanprojecten. Ze pogen per deelnemer aan 500 euro sponsorgeld te geraken, dat ter plaatse zal afgegeven worden als steun aan die projecten. Als student is het moeilijk om naast het reisbedrag, dit sponsorgeld zelf te bekostigen, vandaar dat er acties gevoerd worden om het beoogde bedrag bijeen te krijgen. Daarom wordt geprobeerd via allerlei sportieve manifestaties steun te krijgen om een stapje dichter te geraken richting Bangladesh. Naast het jozefienenbal, dat al een steuntje in hun rug gaf, worden nog acties gepland zoals wijnverkoop”, legt Philippe Rahier uit, die meegeeft dat de voetballende leden van de Daltons ook een duit in het zakje zullen doen.

Sponsors

Sponsoren kan zowel voor het sponsorgeld van 500 euro per persoon, dat ter plaatse zal worden afgegeven en geldt als optie één, ofwel om de reiskosten te helpen betalen, dat geldt als optie twee. Wie liever geen geld stort kan ook bij één van de inzamelacties terecht, waaronder de wijnverkoop. Alle inlichtingen zijn te verkrijgen bij Nick Rahier, Westmeers 79 8000 Brugge. Stortingen kunnen gebeuren op rekeningnummer 733-0457119-85 met vermelding van optie één of twee.

Op de foto herkennen we Kurt Van Laecke, Reginald Braet, Yves Rahier, Stefaan Bruneel, Dirk Lauwers, Ronny Depaepe en Chris Talloen. Onderaan Philippe Rahier, Geert Maertens, Dieter, Patrick Vandenbussche en Hans Timmerman.

11:46 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.