Beernem

19-04-08

Excelsior Beernem wint vijfde beker in acht jaar

In de bekerfinale kreeg bekerspecialist Excelsior Beernem, dat in de jongste zeven jaar al vier keer de beker won, het gereputeerde Zwaenekerke tegenover zich. Het werd een faire partij met twee goed combinerende ploegen. Na de normale speelduur eindigde de match op 1-1, zodat verlengingen uitsluitsel moesten brengen. Hierin toonde Excelsior zich de betere ploeg.

Reeds in de eerste minuut toonde Excelsior dat het graag een tweede beker op rij wilde winnen en Mathias Schoonbaert zag zijn poging voor de lijn weggewerkt. Nauwelijks twee minuten verder vond Jochen Verbeke het hoofd van Schoonbaert, maar opnieuw geraakte de Beernemse spits niet voorbij een goed keepende gelegenheidsdoelman Dries Lowyck, die al zijn talenten moest aanboren om even later Verbeke van de openingstreffer af te houden. Na twintig minuten spelen ging Thomas Vanhaecke even in de fout en verspeelde het ronde ding aan Olivier Montaigne, die er dankbaar gebruik van maakte, tegen de gang van het spel in, om de openingstreffer binnen te tikken. Excelsior leek niet aangeslagen en ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Lowyck redde nog een poging van Verbeke en Thomas Vermeire probeerde met zijn gevreesde vrijschoppen het laken naar zich toe te trekken, doch zonder resultaat.

Gelijkmaker

Kort na de rust knalde Bram Saey een unieke kans naast de kooi van Lowyck. Een hoekschop van Vermeire werd door Vanhaecke nipt over gekopt. Zwaenekerke had alle hens aan dek nodig om Beernem het scoren te beletten. Een kwartier voor tijd was het dan zo ver. Thomas Vermeire knalde een vrijschop via de voet van Niels Deriemaecker, via de staander in doel. Op hoekschop knikte de mee opgerukte Devliegher nog op de staander. Goalie Dries Lowyck bleef een knappe partij vertolken en hield de gelijke stand tot aan het eindsignaal, met verlengingen als gevolg. Tijdens de eerste verlenging schoot Joeri Denys uit zijn startblokken, dribbelde een tegenstander, maar werd in de zestienmeter neergelegd. De ingekomen Sonny Obreno ontfermde zich over deze karwei en knalde de elfmeter succesvol binnen. De tweede verlenging was een maat voor niets en Excelsior stak nog maar eens de beker op zak. Na de partij herinnerde Excelsiorcoach Bart Hurtecant aan het recent overlijden van Zwaenekerkespeler Ludo Van Meel en bracht hiermee een emotioneel eresaluut aan Zwaenekerke en zijn onfortuinlijke speler.

Excelsior Beernem: Zutterman, Devliegher, Van Parys, Denys, D'haeninck, Vermeire, Saey, Schoonbaert, Verbeke, Vanhaecke, Deriemaecker, Teirlinck, Vroman, Demunck, Obreno.
Zwaenekerke: Lowyck, Coens, Lagrou, Ommeslag, Van Nieuwenhuyze, Comeyne, Simoens, Vyncke, Ternoey, Montaigne, Six, Vercruysse, Deboever, D'hondt.

21:12 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.