Beernem

31-03-08

Tweede Gouden Beer voor Bruno Claeys

In een goed gevulde theaterzaal werden dit jaar vier Gouden Beren uitgereikt. Naast de traditionele categorieën, zoals de Individuele Prestaties, de Clubprestaties en de Trofee voor Sportverdienste, was er nu ook een Gouden Beer voor de Meest Beloftevolle Jongere 2007.

Sportfunctionaris Paul Vanderostyne heette alle aanwezigen welkom, waarna Lucien D’haeninck, voorzitter van de Sportraad een toespraak hield. Even dook D’haeninck de geschiedenis van de trofeeën in en gaf mee dat de eerste uitreiking dateerde van 1980. Toen werden er twee trofeeën uitgereikt, één voor Individuele Prestaties en één voor de sportclub van het jaar. “Elf jaar later volgde een Gouden Beer voor Sportverdienste. Vandaag willen we ook beloftevolle jongeren stimuleren en belonen”, aldus de voorzitter van de Sportraad, die nog meegaf dat er zich elf jongeren aanboden voor deze eerste trofee. Jos Sypré, schepen van Sport, wil met twee acties de jongeren vanaf vijftien jaar opnieuw aanzetten om te sporten. “Met de introductie van deze vierde Gouden Beer, willen we jongeren stimuleren om meer te sporten. Daarnaast wordt het Paassportkamp nieuw leven ingeblazen. Dit jaar mogen we twintig procent meer jongeren begroeten op dit gemeentelijk sportgebeuren”, aldus de schepen.

Punten

beerDe Gouden Beren worden uitgereikt nadat drie jury’s hun punten hadden uitgebracht op de verschillende kandidaten. Vooreerst is er de vakjury, waarin leden van de Sportraad zetelen. Een tweede jury bestaande uit persmensen en oud-winnaars van deze gegeerde trofee brengt punten uit. Vervolgens is er nog een ledenjury bestaande uit bestuursmensen van verschillende sportclubs. Het was al van bij het begin duidelijk dat zwemmer Bruno Claeys de te kloppen kandidaat zou worden, want na twee stemronden lag hij al ruim voor. Uiteindelijk haalde hij het met een totaal van 85 punten, gevolgd door bergbeklimmer Stein Tant en loper Dirk Sierens. Bij de sportclubs ging de Gouden Beer naar volleybalclub De Bevers, die het haalde voor AC Beverhout en SC Beernem. Wandelaar Roger Deschuyter kreeg de Trofee voor Sportverdienste voor Urbain Vanhaecke en Griet Damme, terwijl turnster Anne Dessent de allereerste trofee voor Meest Beloftevolle Jongere op zak stak. Ze werd gevolgd door atleet Hanne Van Poucke en loopster Jolien Cornelis. Met enkele optredens van The Handles en een dansact door Smallgroup Seven-up, mochten de organisatoren terugblikken op een erg geslaagde avond.

16:35 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.