Beernem

04-03-08

Excelsior Beernem morst met de punten

Zowel Excelsior als Zwaenekerke laten de kans liggen om de titelstrijd meer slagkracht mee te geven, vooral nu leider Astburg opnieuw de punten laat liggen. In een spannend duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar bij Beernem bleef toch een zekere ontevredenheid achter na de partij. De thuisploeg creëerde kansen, maar vergat deze te verzilveren.

Bij de aanvang van de wedstrijd probeerde Excelsior het laken al vroeg naar zich toe te trekken. Een eerste kans was er voor Willem Van Parijs, die echter miste. Even later meldde Wouter Vromant zich, maar gastgoalie Willem Schotte pareerde zijn kopbal. Na een kwartier kreeg de vrijstaande Stefaan Bultinck een open kans om de score te openen, maar de bal viel voor zijn rechter voet, niet bepaald zijn beste en weg was de kans. Nadat de stormloop van Excelsior wat kalmeerde, trok Zwaenekerke zich op gang. Een misverstand tussen de lokale portier Zutterman en één van zijn verdedigers, resulteerde bijna in de openingstreffer, maar Olivier Montaigne kreeg de bal niet over de doellijn. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Wouter Vromant nog een drietal kansen om de score te openen, maar de lokale spits miste trefzekerheid. Ook Sonny Obreno zag zijn poging door Schotte geplukt. Op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor Montaigne, maar de gastspits draaide zijn bal nipt naast.

excGelijkspel

De tweede helft startte veel belovend voor de thuisploeg, toen de oprukkende Stefaan Bultinck staalhard in het zijnet knalde. Nog geen vijf minuten verder resulteerde een knappe rush van Willem Van Parijs, op de linkerflank, in de openingstreffer, toen hij de pas ingekomen Joachim Demuynck bereikte, die meteen de Arsenalscore op het bord prikte. Excelsior bleef proberen de stand verder uit te diepen, toen Niels Deriemaecker afdrukte, maar zijn poging belandde nipt naast de staander in het decor. Na een uur voetbal trok Olivier Montaigne zich op gang, dweilde de rechterflank af en hing de bordjes gelijk. Even later kreeg de ex-Beernemspeler opnieuw een kans, maar deze keer werd hij teruggefloten. In de eindfase van de wedstrijd was er nog een mooie mogelijkheid voor Kristof Ternoey om de drie punten te sprokkelen, maar Zutterman zat er goed tussen.

E. Beernem: Zuterman, Van Haecke, Van Parijs, Vromant, Denys, D’haeninck, De Riemaecker, De Vuyssere, Obreno, Bultinck, Demuynck, Schoonbaert, Injon, D. Vermeire.

Zwaenekerke: Schotte, Deboever, Vyncke, Ommeslag, Van Nieuwenhuyze, Coens, Comeyne, Simoens, Ternoey, Montaigne, Lowyck, Vermeulen, Six, Andries.

11:33 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.