Beernem

19-02-08

Supporters FC Oelem blijven hun jongens steunen

Ondanks de ijzige wind, die de neuzen van supporters en reservespelers rood kleurde, kon Oelem rekenen op de morele steun van heel wat supporters. De ijzige kou schrikte hen niet af om toch te komen kijken. Tussen de supporters vonden we ook wat gekwetste spelers terug, die nog wat geduld moeten koesteren vooraleer ze er opnieuw bij kunnen lopen.

Jan Blois heeft de taak van officieel afgevaardigde op zich genomen. “Ik doe dit al geruime tijd. Ik geloof dat ik ermee startte in 1994. Zelf heb ik nooit voetbal gespeeld, maar ik was aangesloten bij het toenmalige Houtland en heb ook de overstap naar Oedelem gemaakt. Christophe Schaepdrijver liep enkele weken nog rond op krukken, maar kan vandaag al opnieuw normaal stappen. “Het is al vijf maanden dat een kwetsuur aan de knieën me van de voetbalvelden weghoudt. Vroeger maakte ik deel uit van Mercurius, speelde bij Boulevard en ook nog een tijdje bij de Kalvariebergvrienden. Toch wil ik ooit opnieuw deel uitmaken van Oelem. Ik zal wel nog een tijdje moeten revalideren, maar ik verlies er zeker de moed niet bij. Ondertussen blijf ik van dichtbij de prestaties van de jongens volgen”, aldus Christophe Schaepdrijver.

Vriendschap

supEén van de oudere spelers is Geert Debusscher, die zowat alle voetbalwatertjes heeft doorzwommen. “Ik ben al jarenlang aangesloten, eerst bij Houtland en later bij Oelem”, aldus Geert Debusscher, die we ook terugvinden bij de veteranen van ACB Waardamme. “Ik ben altijd paraat in geval van nood. Jammer dat we vandaag hier de drie punten laten liggen. We zijn goed gestart, maar kunnen de klus niet afmaken. Tenslotte krijgen we het deksel op de neus”, stelt Geert Debusscher, die enkele maanden geleden nog zwaar ziek was, vast. Bart Rogiers, die met krukken loopt, is komen kijken, samen met zijn vriendin. “Het blijft kriebelen als je noodgedwongen langs de zijlijn moet blijven toekijken”, aldus Bart Rogiers, die ondanks de koude er toch de stemming probeert in te houden. Bij een jong elftal mogen de vriendinnen niet ontbreken. Silke Depestel komt speler Dries Goethals aanmoedigen, terwijl Lisa Sneppe het voorzien heeft op Arne Sierens. “Naast het supporteren voor Oelem, rijd ik paard in Sijsele”, vertelt Silke Depestel. “Ze doen vandaag niet echt hun best”, vindt kinderverzorgster Lisa Sneppe. Marc Franco wordt uitgespeeld als wisselspeler. “Laat de jongeren maar hun ding doen”, besluit Marc Franco, die toch nog moet invallen om te proberen de lokale meubels te redden.
Foto: Jan Blois, Christophe Schaepdrijver, Geert Debusscher, Bart Rogiers, Wouter Jonckheere, Silke Depestel, Lisa Sneppe en Marc Franco blijven Oelem steunen

10:58 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

waarde volksgenoten moge de fiere ziel van groot-beernem kloppen tot ver over de grenzen

Gepost door: guido | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.