Beernem

19-02-08

FC Oelem laat punten liggen in titelstrijd

In de strijd om de titel en de promovering naar de eerste afdeling heeft FC Oelem haar titelambities niet kunnen waarmaken. In een spannende match zocht een goed combinerende thuisploeg krampachtig naar een doelpunt, maar het waren de gasten die met enkele rake uitvallen de klappen uitdeelden.

Oelem startte gretig en ontplooide op de harde grasmat enkele vlotte combinaties. De bal circuleerde vrij goed in de Oedelemse rangen en ’t Pleintje riep alle hens aan dek om de netten te vrijwaren. Toch werd stilaan duidelijk dat een echte goalgetter bij de thuisploeg ontbrak. Zo vergat Thomas Vanderweyst te scoren, toen er zich een unieke kans voordeed om voor te komen. Oelem voerde de druk op, maar bij één van de counters kreeg ’t Pleintje een onrechtstreekse vrijschop. Frederik Marly kreeg de bal toegespeeld en met een grondscherend schot opende de gastmiddenvelder de score tegen zijn ex-ploeg. Op hoekschop voor Oelem miste zowaar iedereen de bal en ook een knap opgezette aanval, onder impuls van een hard zwoegende Kristof Claeys, resulteerde niet in de gelijkmaker. Integendeel een tweede gastdoelpunt werd tijdens een schermutseling voor het Oedelemse doel door Filip Van De Walle binnen geduwd.

Twee minuten

ploegOnmiddellijk na de rust had ’t Pleintje slechts twee minuten nodig om Oelem volledig uit te tellen. Op hoekschop getrapt door Dimitri Casier, kopte Dimitri Van Laeke nummer drie tegen de lokale touwen. Oelem werd nu volledig van de kaart geveegd, toen Dimitri Van Laeke verrassend in bal bezit kwam en doorging op de uitgekomen Chris Cornelis. Met een fraaie lob zorgde Van Laeke voor de zware 0-4 score. Oelem bleef proberen met een Thomas Vanderweyst, die een knappe Yves Bourguignon op zijn weg vond. Toch kon de thuisploeg de eer redden, toen de bal niet uit de gastdefensie weg geraakte en een goed gevolgde Matthias Dejaegher werd binnen geknald. Deze eerredder kwam te laat in de wedstrijd om nog iets uit de brand te kunnen slepen. Ook de inbreng van Marc Franco bracht geen zoden meer aan de dijk. Dries Goethals noopte Bourguignon nog tot een knappe redding, maar verder geraakte Oelem niet meer.
FC Oelem: Cornelis, Tanghe, Dhaeze, Dejaegher, Keerman, Sierens, Vandenbussche, Claeys, Vanderweyst, Goethals, Puype, Franco, Decuyper, Lambrecht, Sierens.
’t Pleintje: Bourguignon, Lippens, Cools, Van Caeyseele, Ruysschaert, Vermeulen, Casier, Marly, Beerlandt, Van Laeke, Van De Walle, Marly, Ruysschaert, Dehaene.
FotoOelem (links) kon geen vuist maken tegen het goed counterende ’t Pleintje

10:54 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.