Beernem

23-01-08

Tangun Martial Arts heeft wind in de zeilen

Tangun Martial Arts is het nieuwe jaar gestart met volle kracht en enthousiasme. In 2007 bereikte de club een absoluut hoogtepunt, namelijk het slagen van hoofdtrainer Tom Pintelon voor het examen van 5de Dan Hapkido en 5de Dan Kempo Karate.

Bij Tangun Martial Arts Oedelem worden disciplines uit de krijgskunst beoefend. Zo zijn er Kempo Karate en Hapkido. “Kempo is zowel een oude als moderne methode voor zelfontplooiing en zelfverdediging”, legt Rik Moelaert uit. “Kempo is soepel en dynamisch zodat het gemakkelijk kan aangepast worden in een gevecht of in het dagelijkse leven. Het is een ware samensmelting van innerlijke en uiterlijke krachten, die een ononderbroken stroom van bewegingen vormen. Hapkido is een zelfverdedigingskunst ontstaan in Korea waarbij kracht, snelheid en balans een rol spelen. Er wordt gebruik gemaakt van worp-, voet-, vuist- en klemtechnieken om zich te verdedigen tegen een mogelijke aanvaller”, aldus Rik Moelaert, die meegeeft dat het nieuwe jaar van start is gegaan.

Hoogtepunt

karate“Bekijken we het jaar 2007, dan is er één belangrijk moment voor onze club, namelijk het slagen van onze hoofdtrainer Tom Pintelon voor zijn examen 5de Dan Hapkido en 5de Dan Kempo Karate. Tevens kreeg Tom bij de overhandiging van zijn diploma ook een nieuwe titel. Hij mag de titel van Sabumnim inruilen voor deze van Kwanjangnim of Shihan. Tom legde zijn examen af voor zowel zijn grootmeester in Duitsland, Soke Benedetto Stumpj als voor de International University of Martial Arts hier in België met Soke Johny Vansimpsen en Shihan Herman Van Loo, die in de examenjury zetelden. Dit is een mooie bekroning van jarenlange zware trainingsarbeid”, vertelt Rik Moelaert.

Toekomst

Rik Moelaert hoopt de club te kunnen uitbouwen en dit met het aanwerven van nieuwe leden. “Momenteel telt onze club 35 leden, waarvan een vijftiental juniors. Iedereen is bij ons welkom om mee te trainen. Deze trainingen gaan meestal door in de sporthal van Oedelem op dinsdag en donderdag van 19 tot 20 uur voor de kleinsten en vanaf 19u30 tot 21 uur voor de volwassenen. Eén van onze toekomstige activiteiten is het meestrijden in competitie voor kata en zelfverdedigingstechnieken in de maand april. Hiervoor zijn we al hard aan het werken”, besluit Rik Moelaert, die erbij voegt dat de club dit jaar tien jaar bestaat.Info: www.tangun.be of GSM: 0486/175979

Foto : Tom Pintelon, geflankeerd door junior instructors Steven Schelstraete en Jurgen Rosseel, staan in voor de opleiding van Robbe Bonne, Nathan De Langhe, Branco Francois, Wietse en Yente Lamote, Justine Ribas, Jonas Roos, Thymon Vanthieghem en twee nieuwe leden.

11:39 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.